Descopera Ploiestiul – tururi istorice

Din septembrie 2012, în cadrul proiectului RepublicaPloiesti.net, organizam tururi istorice in orasul Ploiesti. Aceste evenimente sunt adresate oricarei persoane interesata sa afle cum arata orasul cu decenii sau secole in urma, cum s-a schimbat, dar și cum ar fi trebuit sa se transforme, precum si de ceea ce se mai pastreza din orasul vechi. Ne dorim ca prin aceasta initiativa sa aratam frumusetea ascunsa a unui oras care pare sa nu aiba foarte multe de oferit.

Tururile sunt o combinatie intre evenimentele istorice si experientele personale, o imbinare intre general si particular. Micile anecdote, barfele de altadata se impletesc cu evenimentele majore care au marcat existenta ploiestenilor si a Ploiestiului. Explicatiilor vor fi insotite de poze de epoca, o parte din ele fiind fotografii originale din perioada interbelica (anii de maxima dezvoltare a orasului), dar si carti postale vechi de aproape sau chiar mai mult de un secol.
In general, tururile dureaza aproximativ doua ore, iar discutiile pot fi continuate ulterior la o cafenea sau o terasa din apropiere, unde pot fi rasfoite albume de epoca, reviste vechi sau carti recente.
Momentan exista un singur traseu (”La pas prin trecutul Ploiestilor”) in care descoperim centrul orasului si antiteza dintre vechi si nou pe care o pastreaza. Este o trecere sumara prin istoria orasului Ploiesti, prin fiecare etapa si moment istoric important. In viitorul apropiat, vom anunta si alte trasee urbane.
Aceste tururi istorice se organizeaza la date fixe (anuntate pe site si pe facebook), dar se pot realiza si la cerere, atat in limba romana, cat si in limba engleza. 
Pentru intrebari, programari sau inscrieri: mail la lucianflorin.vasile@gmail.com
Programul perioadei urmatoare:
Descopera Ploiestiul – tururi istorice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *